The client, a single user of the residence, wanted a feeling of openness and transparency, but also a space with more geometrical interest and richer in textures and colors than the minimalistic design that was in place. In addition, the client requested ample display and shelving options for his large collection of art and artifacts from his world travels.

The loft was gutted except for existing glass partitions and the kitchen unit/island. The two existing bedrooms were turned into one larger, door-less bedroom.

A tall curved red wall and, across from it, a linear library create a flowing connecting space between the back and front of the loft. The curved wall houses two walk-in closets and includes niches for books, display items and art. The library's 20-foot-long bookshelves, made from reclaimed-wood beams, include recessed LED lights and movable vertical dividers.